Groep E: Hiddink met Rusland niet voorbij Kroatië

Ger
6 september 2006, 20:13

Guus Hiddink is met Rusland de kwalificatie voor het EK in 2008 met een gelijkspel begonnen. In Moskou zag de Nederlandse bondscoach woensdag het duel met Kroatië in 0-0 eindigen. Rusland speelt in groep E, met onder meer ook nog Engeland. De Engelsen (foto) wonnen met 0-1 van Macedonië.

Hiddink kon tegen Kroatië niet beschikken over liefst zeven potentiële basisspelers. Vladimir Bystrov en Yuri Zhirkov waren geschorst, daarnaast moesten vijf spelers afhaken vanwege blessures. Kroatië kende ook zo zijn problemen. Los van de blessureperikelen werden tijdens de voorbereiding ook nog eens drie man weggestuurd, omdat ze een nachtclub in Zagreb hadden bezocht.

Op het drassige veld van Lokomotiv, omringd door 30.000 toeschouwers, kreeg Rusland wel de beste kansen. Arshavin en invaller Pogrebniak slaagden er echter van dicht bij niet in te scoren. Aan de andere kant was Rapaic voor Kroatië gevaarlijk. Hij raakte uit een vrije trap de lat.

Hiddink was na afloop redelijk te spreken over het resultaat. "Met een gelijkspel op eigen veld kun je niet echt tevreden zijn, maar het spel biedt perspectief. Na een moeizaam begin heef ons jonge elftal het naar behoren gedaan. In de tweede helft hebben we zelfs de kansen gehad de wedstrijd te beslissen. Misschien wilden we net iets te graag."

{image[246619][right-half][Nijmegen]}Israël heeft zijn woensdagavond in Nijmegen gespeelde kwalificatiewedstrijd gewonnen. In de Goffert werd Andorra met 4-1 verslagen. Wegens de gespannen situatie in Israël was het duel uit groep E verplaatst naar Nederland. Andorra speelde de laatste tien minuten met een man minder, na de rode kaart voor Silva.

Engeland boekte in groep E een kleine zege. In Skopje werd Macedonië met 1-0 verslagen. Het doelpunt kwam meteen na de rust op naam van Crouch. Engeland heeft nu de leiding met zes punten uit twee duels.