Groep A: België pakt eerste winst bij Armenië

Ger
6 september 2006, 20:03

België heeft de eerste overwinning geboekt richting het EK van 2008. In Jerevan werd Armenië met 1-0 verslagen. Daniël van Buyten was enkele minuten voor rust verantwoordelijk voor het doelpunt. De verdediger van Bayern München deed dat met het hoofd.

De Belgische ploeg, onder leiding van René Vandereycken, was enkele weken geleden slecht begonnen aan de kwalificatiereeks. Tegen Kazachstan kwam België niet verder dan 0-0.

Na de zege bij Polen heeft Finland in groep A nu gelijkgespeeld tegen Portugal. In Helsinki werd Oranjes plaaggeest van de afgelopen zomer op 1-1 gehouden. Daar mochten ze nog blij mee zijn ook.

Johansson zette de Finnen, met Litmanen in de basis, al snel op 1-0. Het voorbereidende werk kwam van Feyenoorder Kolkka. Door een treffer van Gomes werd het nog voor de rust gelijk.

Amper acht minuten na de hervatting werd de Portugees Ricardo Costa met zijn tweede gele kaart uit het veld gestuurd. Met een man meer kon Finland de drie punten echter niet binnen halen, vooral door het goede werk van Portugals doelman Ricardo.

Het door de Nederlander Arno Pijpers getrainde Kazachstan speelde opnieuw gelijk, nu tegen Azerbeidzjan, 1-1. Eerder hield de ploeg België op een doelpuntloze remise. Namens Azerbeidzjan scoorde Ladaga, de gelijkmaker kwam op naam van Byakov.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen