Heitinga: "Ja, ik speelde gewoon slecht"

7 september 2006, 00:00

John Heitinga deed er, na afloop van Nederland-Wit Rusland, niet moeilijk over. De Ajacied had een magere wedstrijd achter de rug en wist dat zelf als geen ander. "Mager? Zeg maar gerust slecht. Ik was gewoon slecht", toont de verdediger zich tegenover FCUpdate.nl bijzonder zelfkritisch.

Zowel voor als na rust zorgde Heitinga met knullig balverlies voor menig hachelijk moment voor het doel van Edwin van der Sar. De opbouw, toch juist een aspect in het spel van Heitinga waar bondscoach Marco van Basten zo gecharmeerd van is, liep van geen kant. 

"Verdedigend ging het nog wel, ik heb geen duel verloren. Aan de bal was ik echter zeer matig, zeg maar gerust slecht", windt Heitinga er geen doekjes om. "Ja, ik heb er geen moeite mee om dat toe te geven. Als ik goed speel, weet ik dat ook. Als ik dan vervolgens slecht speel, vind ik dat ik dat ook toe moet durven geven."

Johnny Heitinga

Johnny Heitinga

Met de 3-0 overwinning van Oranje was Heitinga in ieder geval content. "Ik denk dat het publiek tevreden naar huis is gegaan. We hebben zes punten, dat is het meest belangrijke. Qua spel denk ik dat we ons niet helemaal gerevancheerd hebben voor het duel in Luxemburg, maar qua resultaat wel."

"Het doel was om zes punten te halen uit deze eerste twee duels en dat is gelukt. Nu moeten we volgende maand naar Bulgarije, dat wordt een ander verhaal. Misschien is dat wel de meest lastige wedstrijd van de hele cyclus. Het zal daar om de punten gaan, want aan het eind van de dag gaat het er tenslotte om dat we ons plaatsen voor het EK."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen