Eagles op aanraden van Jones naar NEC

7 september 2006, 09:24

Na David Jones heeft NEC de komende maanden opnieuw de beschikking over een speler van Manchester United. De 20-jarige Chris Eagles, een aanvallende middenvelder, verdedigt minimaal tot de winterstop de kleuren van de Nijmeegse ploeg. "Ik kan hier een betere voetballer worden", legt hij in het Algemeen Dagblad zijn keuze voor NEC uit.

"Nederland heeft de naam jonge voetballers klaar te stomen voor de grotere competities", zegt Eagles over de reputatie van de Eredivisie in het buitenland. "David Jones, die vorig seizoen bij NEC speelde, is daar een mooi voorbeeld van. Na één seizoen bij NEC zit hij nu bij de eerste selectie van Manchester United. David adviseerde me naar Nijmegen te gaan, omdat hij het hier zo goed naar zijn zin gehad had."

"United zal me hier op de voet blijven volgen", denkt Eagles. "Ik moet volwassener worden in he veld en leren om op bepaalde momenten de juiste beslissingen te maken. Alex Ferguson heeft invloed gehad op mijn overgang naar NEC. De manager houdt zijn kinderen overal in de gaten. Ja, in de opleiding van United zien we hem allemaal als een soort vader. Maar wel als als strenge vader", lacht hij.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen