Fransen lyrisch na zege op Italië

7 september 2006, 09:51

Bijna twee maanden na de WK-finale heeft Frankrijk haar revanche op Italië te pakken. Les Bleus wonnen woensdag met 3-1 van de Italianen, waardoor de regerend wereldkampioen plotseling op één na laatste staat in de EK-kwalificatiepoule. "Aan het eind van de wedstrijd liepen we allemaal met een glimlach op ons gezicht", zegt de stralende Florent Malouda.

Frankrijk kwam in Parijs al vroeg op voorsprong via Govou en Henry, maar een doelpunt van Gilardino bracht de spanning al snel weer terug in het duel. In de tweede helft besliste Govou het duel vervolgens met zijn tweede doelpunt van de avond. 

"We hebben prima gespeeld en Italië direct onder druk gezet", weet Vieira. "Het doelpunt van Sidney werkte bevrijdend. Of dit voor ons de perfecte wraak is? Ach, het gaat nu om het EK. Italië is wereldkampioen, maar wij hebben deze drie punten. Italië staat nu al op vijf punten achterstand, dat is belangrijk. Maargoed, ik ga niet ontkennen dat ik een wrange nasmaak overhoud aan dit duel. Ik had immers liever twee maanden geleden gewonnen."

"We hebben als collectief een mooie prestatie neergezet", reageert Malouda op de knappe zege van zijn ploeg. "Ja, jullie kunnen best zeggen dat dit een droomresultaat is. In de slotfase van de wedstrijd liepen we allemaal met een grote grijns op ons gezicht. Het is altijd leuk om de wereldkampioen te verslaan, ook al komt deze zege misschien twee maanden te laat."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen