Beenhakker wacht nog altijd op contract

7 september 2006, 12:31

Leo Beenhakker heeft als bondscoach van Polen al twee EK-kwalficatieduels achter de rug, maar een arbeidsovereenkomst heeft hij nog altijd niet binnen. De oefenmeester zat zowel tegen Finland als Servië als vrijwilliger in de Poolse dug-out, in afwachting van zijn contract.

Deze verbintenis laat op zich wachten, omdat de Poolse overheid niet direct een werkvergunning heeft afgegeven. Zolang dat niet is gebeurd, kan er geen contract worden ondertekend. "Ik veronderstelde dat op dit niveau in Polen het geen probleem zou zijn om formaliteiten snel te regelen. Dit is mij toch erg tegengevallen", zegt Jan de Zeeuw, technisch adviseur van Beenhakker, over de situatie.

Van Poolse kant wordt ontkend dat er problemen zijn. "Het is een kwestie van hooguit tien dagen voor alle documenten zijn geregeld", aldus voorzitter Listkiewicz van de Poolse voetbalbond tegenover de Poolse radio. Beenhakker zou officieel 1 september aan de slag gaan als trainer van het Poolse nationale elftal. 

Controleurs van de arbeidsinspectie voeren op dit moment een onderzoek uit. Naar alle waarschijnlijkheid leidt dit tot een rechtszaak. "Wij hebben geen keuze. Als Beenhakker hier werkt dan moeten er documenten zijn en anders gaat de zaak naar de rechter", verklaarde Aleksander Kornatowski, woordvoerder van de dienst arbeidszaken in Warschau.

Volgens hem kan de trainer ook niet op vrijwillige basis voor Polen werken, omdat de Poolse voetbalbond hiervoor geen toestemming heeft gevraagd. Beenhakker kan daarom een boete van ten hoogste 250 euro tegemoet zien. De dienst arbeidszaken heeft tot op heden geen documenten van Beenhakker onder ogen gekregen.

Overigens verliepen de eerste twee interlands van Beenhakker niet geweldig. Zowel tegen Finland (1-3 verlies) als Servië (1-1) slaagde de ploeg er niet in om drie punten te pakken.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen