HSV onderuit, rood Van der Vaart

15 oktober 2005, 17:33

Hamburger SV is haar ongeslagen status kwijt. De ploeg van Khalid Boulahrouz en Rafael van der Vaart had bij winst in eigen stadion tegen VfL Wolfsburg de koppositie in de Bundesliga kunnen overnemen van Bayern München, maar verloor verrassend met 0-1. Rafael van der Vaart kreeg in de slotfase de rode kaart. Bayern speelde 1-1 tegen Schalke, waardoor Werder Bremen de nieuwe koploper is.

Het enige doelpunt van de wedstrijd tussen HSV en Wolfsburg werd al vroeg in de eerste helft gemaakt door Wolfsburg-spits Klimowicz. Tot ontzetting van de 54.000 toeschouwers in de AOL Arena slaagde HSV er na deze goal niet in om het tij te keren. Naarmate de wedstrijd vorderde droop de frustratie langzaam maar zeker van de HSV-spelers af. Van der Vaart maakte het drama voor de thuisploeg vervolgens compleet door een rode kaart te krijgen na een opstootje met Wolfsburg-verdediger Franz. Ook Franz kreeg hierdoor overigens rood.

HSV had bij winst koploper kunnen worden, aangezien Bayern München er net niet in slaagde om Schalke '04 te kloppen. Na een goal van Santa Cruz leek een 0-1 zege in de maak, maar in de allerlaatste minuut gaf scheidsrechter Weiner een penalty aan de thuisploeg. Tot vreugde van de Schalke-fans benutte spits Sören Larsen dit buitenkansje feilloos, waardoor het duel in 1-1 eindigde. Na deze strafschop kreeg Martin Demichelis nog rood, na een wilde tackle.

Ondanks drie doelpunten van Ebi Smolarek slaagde ook Borussia Dortmund er niet in om te winnen. Na een 1-3 voorsprong bij rust, eindigde het duel met Kaiserslautern in 3-3. Ook in Bremen was het een doelpuntenfestijn. Mede door drie goals van Klose won Werder in eigen stadion met 6-2 van Nürnberg. Door deze zege is Werder in de competitie op gelijke hoogte gekomen met Bayern München.