Huntelaar betreurt vertrek Charisteas

8 september 2006, 08:00

Het is even wennen voor Klaas Jan Huntelaar. De spits reeg vorig seizoen de doelpunten aaneen, maar staat inmiddels al vijf wedstrijden op rij droog. Na de interland tegen Ierland op 16 augustus, waarin hij als debutant twee keer scoorde, wist de aanvaller het net niet meer te vinden. FCUpdate.nl sprak met de spits over doelpunten, de buitenspelers van Oranje en het vertrek van Angelos Charisteas naar Feyenoord.

Begin augustus leek het niet op te kunnen voor Huntelaar. De 23-jarige aanvaller scoorde zowel in de heenwedstrijd van Ajax tegen FC Kopenhagen als in de oefeninterland tegen Ierland twee goals en leek de hele wereld aan te kunnen. Nu, vijf wedstrijden later, is de situatie echter volledig anders. Hij scoorde niet voor Ajax in de duels tegen RKC, NAC en de terugwedstrijd tegen Kopenhagen, terwijl hij namens Oranje ook niet wist te scoren tegen Luxemburg en Wit-Rusland.

Met name bij Oranje leek Huntelaar de afgelopen wedstrijden niet goed in zijn vel te zitten. De Ajacied stond zowel tegen Luxemburg als Wit-Rusland op een eiland en kreeg weinig bruikbare ballen van zijn mede-aanvallers Dirk Kuyt en Robin van Persie. Hoe dat kwam, weet Huntelaar wel.

Tegen Wit-Rusland leek bondscoach Van Basten het geploeter van Huntelaar even zat te zijn, want de spits werd in de slotfase vervangen door Ryan Babel. "Zo'n wissel is natuurlijk nooit leuk, het liefst blijf ik gewoon staan. In de laatste minuten gebeurt het namelijk regelmatig dat er nog een kansje komt, dat zag je tegen Wit-Rusland ook. Op zo'n moment is het jammer dat ik niet meer in het veld sta. Maargoed, volgende keer beter", blijft hij nuchter.

Huntelaar betreurt het vertrek van zijn Griekse teamgenoot. "Ik vind Charisteas een goede speler, hij heeft al regelmatig zijn waarde voor ons bewezen. Of ik verbaasd ben over zijn transfer? Ach...je weet hoe het kan gaan in het voetbal, alles is mogelijk. Maargoed, ik vind het in ieder geval jammer dat hij weg is."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen