Charisteas: "Goed begin van zware week"

11 september 2006, 07:00

Bijna twee weken nadat zijn transfer bekend werd, maakte Angelos Charisteas afgelopen zondag zijn debuut in het hoofdmacht van Feyenoord. De Griek wist zijn eerste wedstrijd in dienst van de Kuipbewoners niet op te fleuren met een doelpunt, maar keek desondanks tevreden terug op de stadsderby tegen Sparta. "Ik heb een fantastisch gevoel overgehouden aan deze wedstrijd", zegt de Griek tegen FCUpdate.nl.

Het was me het weekje wel, voor Angelos Charisteas. De Griek meldde zich afgelopen maandag voor het eerst in Rotterdam-Zuid en na één week trainen stond hij zondag in de basis van Feyenoord voor het duel met Sparta. Gezien de reacties in Rotterdam-Zuid toen bekend werd dat Charisteas gehaald was, waarbij meerdere malen duidelijk gemaakt werd dat de Feyenoord-fans niet blij waren met de komst van de Griek, lag het in de lijn der verwachtingen dat Charisteas zeer kritisch benaderd zou worden door het Legioen. Dat bleek echter, tot vreugde van Charisteas, volledig mee te vallen.

"Natuurlijk heb ik ook veel gehoord en gelezen, maar ik vond dat de Feyenoord-fans in het stadion voor een geweldige sfeer zorgden", zegt Charisteas over het optreden van het publiek uit Rotterdam-Zuid. "Ik heb niets slechts gehoord, de supporters hebben me een fantastisch gevoel gegeven. Het is ook belangrijk dat we hier als team vier keer scoorden en onze eerste overwinning geboekt hebben. Al met al ben ik heel tevreden, ik sta hier met een heel goed gevoel", zegt hij stralend.

Het feit dat Feyenoord nu in een systeem met twee spitsen speelt, maakt het voor Charisteas iets makkelijk om zich aan te passen. "In Griekenland en Duitsland heb ik ook altijd in een systeem met twee aanvallers gespeeld", vertelt hij. "Het maakt het voor mij inderdaad iets makkelijk om te wennen bij Feyenoord, omdat ik veel ervaring heb met dit systeem. Het is nog even wennen hoe ik het beste samen kan spelen met mijn teamgenoten, maar dat zal vanzelf beter worden."

"De overwinning op Sparta is voor ons in ieder geval heel belangrijk", gaat de Griek verder. "We staan aan het begin van een zware week, waarin we ook uitwedstrijden spelen tegen Lokomotiv Sofia en PSV. Deze week zal veel kracht kosten en daarom is het van groot belang om nu in ieder geval drie punten te hebben. Laten we deze zege op Sparta maar zien als een goede start van een zware week", aldus de 26-jarige aanvaller.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen