Veldmate niet onder de indruk van Partizan

11 september 2006, 10:57

Henk Veldmate, de manager technische zaken van FC Groningen, is bepaald niet onder de indruk geraakt van Partizan Belgrado. Veldmate zag de Servische ploeg de afgelopen weken tot tweemaal toe aan het werk, maar beide keren ging Partizan met 0-1 ten onder. Nadat de ploeg eerder al verloor van Novi Sad, moest Partizan dit weekend in eigen stadion het hoofd buigen voor stadgenoot OFK.

"Ik heb nu voor de tweede keer gezien dat de ploeg echt beter kan dan ze op dit moment laten zien", zegt Veldmate op de website van FC Groningen over de Servische tegenstander van Groningers in het UEFA Cup-toernooi. Het is een ploeg die graag verzorgd voetbal speelt, veel van achteruit opbouwt en nu te vaak de lange bal hanteert. Ze hebben veel mee opkomende vleugelverdedigers die voor gevaar zorgen. Nu waren ze, net als tegen Novi Sad, de betere ploeg, maar het ontbrak wederom aan scherpte voor de goal. Niet dat ze niet veel kansen om zeep hebben geholpen, maar de scherpte, de precisie en stootkracht ontbrak."

Volgens Veldmate biedt de negatieve spiraal waarin Partizan zich bevindt, mogelijkheden voor zijn ploeg. "Het is voor hen natuurlijk helemaal niet lekker dat de vorm ontbreekt. De druk neemt alleen maar toe door twee verliespartijen achter elkaar en dat wordt er door het vooruitzicht op die belangrijke duels niet beter op. FC Groningen moet gewoon zijn eigen koers varen. Zich niet laten meeslepen door de dingen die daar allemaal spelen en gewoon de kop erbij houden. Dan kunnen we het ze heel moeilijk maken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen