Spaanse bond weigert ontslag Aragones

11 september 2006, 12:53

Luis Aragones blijft voorlopig toch bondscoach van Spanje. De oefenmeester diende dit weekend zijn ontslag in, maar de Spaanse bond weigert mee te werken aan een vertrek van de wijze man van Hortaleza, zoals Aragones genoemd wordt. 

"De bond heeft volledig vertrouwen in hem en heeft geen enkele reden of noodzaak om het te accepteren dat hij opstapt", legt bondsvoorzitter Jorge Carretero uit. De Spaanse bond heeft Aragones nu 48 uur gegeven om zijn toekomst te heroverwegen. 

Mocht Aragones na deze 48 uur toch tot de conclusie komen dat hij zijn functie neer wil leggen, dan zal de Spaanse bond zich hier alsnog bij neerleggen. "Hij heeft twee dagen genomen om een definitieve beslissing te nemen. Wij hebben het volste vertrouwen, maar hij heeft het laatste woord. Als hij toch besluit te vertrekken, dan zijn we niet van plan om hem toch proberen te overtuigen. Dan moeten we zijn beslissing accepteren", aldus Carretero.

Aragones diende zijn ontslag in naar aanleiding van de blamerende 3-2 nederlaag van afgelopen woensdag tegen Noord-Ierland. Bovendien was de positie van Aragones al wankel na het afgelopen WK, waarin de mannen van Aragones al in de achtste finale sneuvelden tegen Frankrijk (3-1).

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen