Boze Cole: "Arsenal wilde me niet behouden"

11 september 2006, 14:30

In Engeland lijkt het traditie te zijn om na een transfer met modder te gooien naar je voormalige werkgever. Nadat eerder William Gallas al hard uithaalde naar Chelsea, heeft nu Ashley Cole forse kritiek geuit op Arsenal. De ploeg van manager Arsene Wenger liet de Engelse international twee weken geleden vertrekken naar Chelsea, als onderdeel van een ruil met Gallas.

Cole wilde naar eigen zeggen best bij Arsenal blijven, maar stoorde zich aan de gierigheid van de club. De vleugelverdediger eiste ruim 88.000 euro per week, maar Arsenal wilde niet verder gaan dan een weeksalaris van slechts 80.000 euro. Schandalig, vindt Cole. "Het bestuur gaf helemaal niets om me, anders valt niet te verklaren waarom ze zo moeilijk deden om een verschilletje van 5.000 euro", foetert de verdediger.

De Brit nam het conflict over zijn salaris blijkbaar nogal serieus. "Ik voelde me verraden, terwijl ik de club jarenlang zo veel gegeven heb", probeert hij medelijden op te wekken. Cole stoorde zich bovendien aan het feit dat de club wél alles in het werk stelde om Thierry Henry te behouden. "De club heeft Thierry meerdere keren uit eten genomen en heeft alles voor hem gedaan. Ik daarentegen kreeg niets, de club heeft er niets aan gedaan om mij te behouden."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen