Mancini: "Inter heeft landstitel eerlijk verdiend"

11 september 2006, 16:26

Internazionale begon afgelopen weekend als regerend kampioen aan het nieuwe seizoen in de Serie A. Dat is opvallend, aangezien de ploeg vorig seizoen na 34 wedstrijden nog op de derde plaats van de ranglijst stond. 

Door de straffen voor Juventus en AC Milan schoof de ploeg van trainer Roberto Mancini echter op naar de eerste plaats, een positie is volgens Mancini volledig terecht is. Op de vraag van een journalist of hij het niet raar vindt dat Inter zichzelf regerend kampioen mag noemen, reageert Mancini geprikkeld. "Raar? Hoezo raar?", vraagt hij zich af. 

"De andere ploegen hebben de landstitel gestolen en het is nu eenmaal verboden om dingen te stelen. In de sport wordt iedereen geacht zich aan de regels te houden. Wij hebben al onze punten eerlijk verdiend, de andere teams niet. Wij zijn dan ook de terechte kampioen", aldus Mancini in het Champions League Magazine van de Europese voetbalbond UEFA. 

Mancini vindt het belangrijk om komend seizoen te laten zien dat Inter momenteel de beste ploeg van Italië is. "Inter moet ieder jaar meedoen om de titel, maar komend seizoen is de druk extra groot. Een landstitel zou voor ons de bevestiging zijn dat we de laatste jaren in de goede richting gewerkt hebben."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen