Poule A: Ruime zeges Barça en Chelsea

12 september 2006, 23:50

FC Barcelona had vorig seizoen het laatste en het hoogste woord in de Champions League, dinsdagavond in de editie van 2006-2007 ook meteen het eerste. Andrés Iniesta maakte tegen Levski Sofia de openingstreffer in de openingsronde. Hij scoorde al na zeven minuten. De titelverdediger, na 106 jaar voor het eerst met shirtreclame (Unicef), won in Nou Camp met 5-0.

Het zegt nog niets maar coach Frank Rijkaard was zijn grote vriend José Mourinho alweer iets te snel af. Chelsea, de andere favoriet in groep A, volgde Barça op enige afstand. Michael Essien zette de Londenaren tegen Werder Bremen 'pas' halverwege de eerste helft op voorsprong.

Daar bleef het bij tot de 68e minuut. Toen mocht Michael Ballack aanleggen voor een strafschop: 2-0. Arjen Robben, wel weer fit, zat op de tribune. Khalid Bouhlarouz maakte zijn debuut op het hoogste Europese clubniveau. De verdediger miste dat in dienst van HSV tegen Osasuna door een blessure.

Barcelona was tegen de onervaren Bulgaarse opponent oppermachtig. Rijkaard temperde de euforie voor aanvang door zijn respect voor Levski te ventileren. Zijn spelers hadden er geen boodschap aan. Bij de eerste serieuze aanval was het al raak.

Ronaldinho en Samuel Eto'o deden het voorbereidende werk, middenvelder Iniesta rondde af. Vlak daarna had ook Giovanni van Bronckhorst bijna succes. De beslissing viel nog voor rust, door toedoen van Ludovic Giuly. Verdediger Carles Puyol, Eto'o en Ronaldinho zelf gaven het klasseverschil postuur.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen