Zenden: "PSV deed precies wat wij verwachtten"

13 september 2006, 01:30

Voor Boudewijn Zenden was het dinsdag een weerzien met oude bekenden. De Limburger speelde in het verleden jarenlang voor PSV en keerde nu voor het eerst sinds negen jaar terug in het Philips Stadion. Deze terugkeer beviel hem prima, zeker omdat hij met Liverpool het resultaat haalde waar hij op hoopte. FCUpdate.nl sprak met Zenden over PSV, zijn nieuwe rol in het veld, het roulatiesysteem van Rafael Benitez en het Nederlands elftal.

"PSV is een vrij slimme ploeg", analyseert Zenden het huidige elftal van trainer Ronald Koeman. "Ze weten de bal goed in de ploeg te houden en spelen graag over de grond. Via combinatievoetbal proberen ze tussen de linies te spelen en dat deden ze prima. Maargoed, op die manier hebben ze weinig kansen weten te creëren tegen ons. Verder dan een paar schoten van afstand kwamen ze niet."

De Eindhovense ploeg deed alles wat Liverpool van te voren verwacht had, zegt Bolo. "Ja, ze hebben ons niet weten te verrassen. We wilden op de counter loeren en gokken op snelle uitbraken met Bellamy en Kuyt. Dat ging goed, we kwamen er een aantal keer gevaarlijk uit."

Ook over zijn eigen spel was Zenden, die tegenwoordig centraal op het middenveld speelt, tevreden. "Ik moest nu controlerend spelen, omdat Sissoko een speler is die graag af en toe op avontuur gaat. Natuurlijk heb ik zelf nog af en toe een drang naar voren, maar in zulke wedstrijden staat het resultaat voorop. Af en toe mag ik wel aanvallender spelen, maar dat is afhankelijk van mijn medespeler centraal op het middenveld. Maargoed, ik voel me uitstekend in deze nieuwe rol", vertelt hij.

Zenden was niet verbaasd over het feit dat Liverpool-manager Rafael Benitez in Eindhoven een handvol grote namen uit het elftal gelaten had. "Ach, de trainer legt zijn keuzes altijd duidelijk uit. Hij vindt dat we een kwalitatief sterke selectie hebben en wil iedere speler gebruiken. We hebben een zwaar programma, komend weekend wacht alweer het duel met Chelsea. Dan zullen er wel weer vier of vijf andere spelers in het veld staan. Natuurlijk wil je als speler zo veel mogelijk spelen, maar dat kan niet. De trainer is daar heel duidelijk in."

Met zijn goede spel bij Liverpool, één van de absolute topclubs van Europa, lijkt Zenden ook weer een kandidaat voor het Nederlands elftal. Links of centraal op het middenveld lijkt hij immers zeker niet minder dan mannen als Theo Janssen, Demy de Zeeuw of Stijn Schaars. Toch wil Zenden niets denken aan een terugkeer in Oranje. "Daar houd ik me niet mee bezig. Ik wil me gewoon richten op Liverpool, dat is alles", aldus de middenvelder.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen