Doelpunt Vennegoor helpt Celtic niet aan winst

Ger
13 september 2006, 22:34

Manchester United heeft de Britse clash tegen Celtic winnend afgesloten. De Engelse formatie zegevierde woensdagavond in de Champions League verdiend met 3-2. Jan Vennegoor of Hesselink nam namens de Schotten de openingstreffer voor zijn rekening.

Ondanks het verlies op Old Trafford bewees Vennegoor of Hesselink opnieuw zijn waarde voor Celtic. De oud-PSV'er lijkt zich sinds zijn komst in Glasgow in een jongensboek te begeven. Bij zijn debuut tegen Hibernian in de Schotse competitie scoorde Vennegoor direct de winnende goal. Afgelopen weekeinde herhaalde hij dat kunstje op bezoek bij Aberdeen.

De fanatieke Celtic-aanhang kon de lange spits woensdag ook in de Champions League bejubelen. Na twintig minuten profiteerde Vennegoor van halfzacht ingrijpen van Rio Ferdinand. De uithaal van de Tukker bleek vervolgens te machtig voor collega-international Van der Sar: 0-1. Met het doelpunt illustreerde Vennegoor zijn geroemde kwaliteiten: ongebreidelde inzet en opportunisme.

Op veel ondersteuning van zijn ploeggenoten hoefde 'Lange Jan' woensdag niet te rekenen. Manager Strachan liet de bezoekers op Old Trafford aantreden met een vijfmans middenveld. Vennegoor acteerde in de Schotse formatie als enige aanvaller. De aanvoer vanaf de middenlinie verliep uiterst moeizaam. Vrijwel alle pogingen smoorden in het overvolle centrum.

Na een half uur kwam de thuisploeg via een gelukje op gelijke hoogte. Arbiter Michel floot voor een strafschop na een onschuldig duel tussen Giggs en doelman Boruc. Saha wist wel raad met het buitenkansje: 1-1. De Fransman - bij United de opvolger van de naar Real Madrid vertrokken Van Nistelrooy - was voor rust nogmaals trefzeker. Uit een prima voorzet van Scholes tikte Saha de bal door de benen van Boruc.

Slechts drie minuten later scoorde ook Celtic een tweede keer. Nakamura verschalkte Van der Sar met een uitgekiende vrije trap. In de tweede helft zette United echter orde op zaken. In de 47e minuut bracht invaller Ole Gunnar Solskjaer - hij kwam voor de geblesseerde Giggs - de Engelse equipe op 3-2. Bij Celtic bleken de krachten na rust te zijn weggevloeid en United dartelde met gemak door de Schotse linies. Dankzij uitstekend keeperswerk van Boruc bleef Celtic een grotere nederlaag bespaard.