Vermaelen: "Eigen doelpunt zat me dagenlang dwars"

14 september 2006, 12:57   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Thomas Vermaelen was na afloop van het tweeluik tegen FC Kopenhagen de grote schlemiel aan de kant van Ajax. De Belgische verdediger hielp de Deense ploeg via van een ongelukkig eigen doelpunt aan cruciaal doelpunt, waardoor niet Ajax maar Kopenhagen zich plaatste voor de Champions League.

Nu, aan de vooravond van het UEFA Cup-duel met IK Start, blikt de Belg op de website van Ajax nog een terug op het ongelukkige moment. De verdediger heeft het moeilijk gehad om met dit sportieve drama om te gaan, geeft hij toe. "Ik heb 's nachts wel geslapen, maar de wedstrijd bleef toch door mijn hoofd spoken. Het zat me allemaal niet lekker. Ik heb er een paar dagen na de wedstrijd nog mee doorgelopen. Dramatisch."

De Belg heeft zijn eigen doelpunt, het eerst uit zijn carrière, inmiddels echter een plekje gegeven. "Uiteindelijk kan zoiets gebeuren. Je moet er niet meer zielig over doen, vind ik, en er boven staan. Ik heb het verwerkt. Dat moet ook. Als dat niet zo zou zijn, ben je niet klaar voor topvoetbal", aldus de centrale verdediger.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen