ADO krijgt geen reglementaire bekerzege

Ger
15 september 2006, 16:02

ADO Den Haag krijgt van de KNVB geen reglementaire overwinning in het bekertoernooi. De club had de bond verzocht om de uitslag vast te stellen op een 1-0 zege in Haags voordeel. Volgens ADO is het voor haar supporters onmogelijk het duel met de amateurclub Türkiyemspor bij te wonen.

Het bekerduel staat gepland in de Amsterdam ArenA, aangezien het onderkomen van de zondagamateurs niet over een geschikte lichtinstallatie beschikt. Burgemeester Cohen eiste daarop dat alle ADO-fans gebruik moeten maken van de zogenoemde treincombi. Die regeling kwam niet van de grond door organisatorische en financiële problemen. Daardoor is het voor de Haagse supporters niet toegestaan om de wedstrijd te bezoeken.

ADO deed vervolgens een beroep op artikel 22 van het bekerreglement, waarin is vastgelegd dat wanneer een wedstrijd door een instantie verboden wordt, de uitslag mogelijk op 0-1 kan worden vastgesteld. "Maar omdat dit duel niet is verboden, kan ADO geen beroep doen op dit artikel", stelt een woordvoerster van de KNVB.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen