Adviseur Jansen spreekt over gezond Feyenoord

16 september 2006, 13:20

Feyenoord-adviseur Wim Jansen laat zich in het Algemeen Dagblad uitgebreid uit over de huidige situatie bij Feyenoord. De voormalige topvoetballer is blij dat de Rotterdamse club weer gezond is. "We hebben met z'n allen het tij op tijd kunnen keren", aldus Jansen.

Het Legioen is woedend over het beleid dat gevoerd wordt en heeft het gemunt op voorzitter Jorien van den Herik. "Die onrust mag niet van invloed zijn op de spelersgroep en de rest van Feyenoord. Ik weet hoe belangrijk de supporters zijn. Ik heb ze in mijn hele carrière meegemaakt. De club - en daar vallen ook de supporters natuurlijk onder - moet ervoor zorgen juist nu bij elkaar te blijven", reageert Jansen op de onrust in de Rotterdamse achterban.

"Jorien van den Herik heeft óók achter deze hele saneringsoperatie gestaan", gaat hij verder. "Iedereen leert van fouten uit het verleden. En niemand is onfeilbaar. In het voetbal heb ik nog nooit iemand meegemaakt die geen fouten maakt. We hebben met z'n allen het tij op tijd kunnen keren.''

Wim Jansen

Wim Jansen

Feyenoord wilde van de zomer talent Moussa Dembele van Willem II aantrekken, maar kon financieel niet datgene ophoesten wat AZ wel kon. Jansen laat duidelijk weten dat de Rotterdammers het financieel zwaar hadden. "We gingen met spitsen rond de tafel zitten die bij deze club prima zouden passen. Maar als we de bedragen dan hoorden, wisten we meteen dat we terug in onze mand moesten. Er was het afgelopen jaar gewoon weinig mogelijk. Het was de keiharde werkelijkheid bij Feyenoord. De dingen die we wilden doen, waren onverantwoord gelet, op de financiële situatie. En de continuïteit moest gewaarborgd blijven. De KNVB lette daar ook op, want men trok Feyenoord niet voor niets aan de oren."

Op de vraag of een grote geldschieter Feyenoord kan helpen, reageert hij voorzichtig. "We moeten dan wel heel goed bewaken hoe dat gebeurt. Niemand kan zomaar Feyenoord overnemen. Dit is geen club die je zomaar in handen van een grote geldschieter geeft. Daarbij moeten grote zekerheden worden ingebouwd. Maar het zou de dingen wel een heel stuk makkelijker maken. Er zijn mensen die op dit moment al dingen voor de club doen. En dat wordt zeer gewaardeerd door ons bij Feyenoord. Die mensen zoeken alleen de publiciteit niet."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen