Dortmund dompelt Hamburger SV in diepe crisis

16 september 2006, 17:19

Na het succesvolle vorige seizoen, waarin Hamburger SV als derde eindigde, waren de verwachtingen voor dit seizoen hooggespannen in Hamburg. De ploeg moest een gooi doen naar de titel, vonden de fans. De hoop op de titel lijkt nu al vrijwel vervlogen. De Noord-Duitsers verloren zaterdag met 1-0 bij Borussia Dortmund, waardoor het na vier duels slechts drie schramele puntjes heeft. Ook Bayern München ging zaterdag ten onder. Ondanks een doelpunt van Mark van Bommel verloor de ploeg met 2-1 bij Arminia Bielefeld.

De sportieve crisis in Hamburg lijkt voorlopig haar weerga niet te kennen. Inclusief het duel in Dortmund is de ploeg nu al negen duels op rij zonder overwinning. Afgelopen woensdag gingen de Hamburgers in eigen stadion nog met 2-1 onderuit tegen Arsenal en op bezoek bij Dortmund leed het de eerste nederlaag van de huidige competitie. Na drie gelijke spelen, tegen onder andere laagvliegers Cottbus en Bielefeld, was een laat doelpunt van Christian Wörns zaterdagmiddag voldoende om de ploeg van trainer Thomas Doll op de knieën te krijgen.

Borussia Dortmund, de ploeg van trainer Bert van Marwijk, kreeg in de slotfase loon naar werken. Een vrije trap van Dédé werd licht getoucheerd door routinier Christian Wörns, waarna doelman Kirchstein geklopt was. Na dit doelpunt probeerde Hamburger SV het tij nog wel te doen keren, maar echt gevaarlijk werd de ploeg niet.

van Marwijk

van Marwijk

Met name de nederlaag van Bayern was verrassend. De ploeg kende in Bielefeld een droomstart, nadat Mark van Bommel al na zes minuten voor 0-1 gezorgd had. Bielefeld liet zich echter niet uit het veld slaan door het doelpunt van de Nederlander en knokte zich terug in de wedstrijd. Wichniarek zorgde nog voor rust voor de gelijkmaker, waarna Kamper ruim vijf minuten voor tijd het winnende doelpunt aantekende.