Hertha BSC grijpt koppositie Bundesliga

17 september 2006, 20:16

Niet Bayern München of Werder Bremen, maar Hertha BSC voert na vier speeldagen de Duitse competitie aan. De ploeg uit Berlijn won zondag de topper tegen Schalke 04 met 2-0, waardoor het zich brutaal aan kop nestelde van de Bundesliga.

Christian Gimenez was zondag de gevierde man in Berlijn. De Argentijn scoorde zowel voor als na rust, waarmee hij Schalke 04 hoogstpersoonlijk op de knieën kreeg. De defensie van de hoofdstedelingen, onder leiding van Dick van Burik, hield vervolgens knap stand tegen de aanval van Schalke 04. De ploeg uit Gelsenkirchen bleef hiermee steken op zeven punten uit vier duels, waarmee het momenteel gedeeld derde staat. Hertha heeft één punt meer, net zoals 1.FC Nürnberg. Het doelsaldo van Hertha is echter beter, waardoor de ploeg uit Berlijn zich voorlopig de trotse koploper van de Bundesliga mag noemen.

Ook Eintracht Frankfurt deed zondag goede zaken. De UEFA Cup-deelnemer won met 3-1 van een andere ploeg die afgelopen donderdag Europees actief was, namelijk Bayer Leverkusen. Madouni zette Leverkusen na rust nog wel op 0-1, maar via treffers van Takahara, Thurk en Ochs liep de thuisploeg uit naar 3-1. 

Eerder dit weekend hadden Hamburger SV (1-0 tegen Dortmund), Bayern München (2-1 tegen Bielefeld) en Werder Bremen (2-3 tegen Stuttgart) allen verloren. Bij Bayern maakte Mark van Bommel zijn eerste doelpunt in de Duitse competitie, maar hiermee voorkwam hij niet dat zijn ploeg de eerste nederlaag van het seizoen incasseerde.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen