Kluivert: "Misschien keer ik ooit terug in Oranje"

18 september 2006, 00:30

Na een afwezigheid van acht jaar maakte Patrick Kluivert zondag zijn rentree op de Nederlandse velden. De 30-jarige spits is na avonturen bij AC Milan, Barcelona, Newcastle United en Valencia klaar om zich in Eindhoven terug te vechten naar de absolute top. FCUpdate.nl sprak met Kluivert over zijn fitheid, de situatie bij PSV, het Nederlands elftal en natuurlijk zijn spraakmakende terugkeer in de Eredivisie. "Ik heb niet voor het geld gekozen, ik wil bij PSV gewoon lekker voetballen", aldus de topscorer aller tijden van Oranje.

Toen bekend werd dat Patrick Kluivert de nieuwe spits zou worden van PSV, fronste menigeen zijn wenkbrauwen. Was de 30-jarige oud-Ajacied, die de laatste jaren zo weinig had laten zien, nu de juiste man voor de Eindhovense ploeg? En hoe zou het Eindhovense publiek reageren op de komst van de spits, die in het verleden al regelmatig negatief in het nieuws kwam? Afgelopen zondag, in de 72ste minuut, kwam in ieder geval alvast het antwoord op die tweede vraag. De staande ovatie waarmee de entree van de spits begroet werd, sprak boekdelen. Het complete stadion stond op de banken voor de spits, die in het veld kwam voor Diego Tardelli.

Kluivert arriveerde ruim twee weken geleden met een enorme trainingsachterstand in Eindhoven, maar is inmiddels bijna wedstrijdfit. "Het gaat steeds beter. Hopelijk kan ik in de bekerwedstrijd tegen Kozakken Boys weer iets langer spelen, een helftje of een uur of zo. Misschien kan ik daarna in het competitieduel met ADO Den Haag in de basis beginnen, dat zou heel mooi zijn. Ik heb het nu ook nodig om spelritme op te doen. Hoe ver ik momenteel fysiek ben? Ach, voor mijn gevoel kan ik zestig tot 65 minuten voetballen. Ik hoef bijvoorbeeld tegen Kozakken Boys echt nog geen hele wedstrijd te spelen, maar ik heb het even nodig om lekker mijn ritme op te doen."

Toch is het grootste verschil voor Kluivert niet sportief, maar privé. "Ik ben nu weer dichter in de buurt van mijn kinderen, dat is voor mij het belangrijkste. Daar heb ik bewust voor gekozen. Ik had ook andere aanbiedingen, uit andere landen. Ik kon daar meer verdienen, maar op een gegeven moment is dat niet meer het belangrijkste. Ik wil nu gewoon lekker voetballen en ik vind het goed dat ik nu in de buurt van mijn kinderen zit."

1998

1998

"Of ik deze periode bij PSV zie als een laatste kans? Nee, dat niet. Maar ik ga er natuurlijk wel alles aan doen om er iets moois van te maken. Ik voel me hartstikke lekker. Het enige wat ik nu nog nodig heb, is om gewoon een paar keer achter elkaar negentig minuten te voetballen. Pas dan ben ik weer helemaal terug", aldus de aanvaller.

Door: Roland Mather

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen