Shevchenko onder vuur op Stamford Bridge

19 september 2006, 09:55

Hij werd met veel bombarie binnengehaald als dé man die Chelsea die seizoen naar zowel nationale als internationale glorie moest schieten, maar het is Andrei Shevchenko voorlopig allerminst gelukt om het hart van de Chelsea-fans te veroveren. De Oekraïense spits scoorde pas één keer in vijf wedstrijd en dat is te weinig voor een spits zijn kaliber, weet ook manager Jose Mourinho.

De Portugees houdt vertrouwen in zijn aanwinst, maar geeft toe dat Shevchenko er tot dusver niet in slaagt om de verwachtingen waar te maken. "Andrei is een prachtige speler, maar op dit moment verwachten wij iets meer van hem", zegt Mourinho. "Ik wil dat hij meer laat zien en hijzelf wil ook graag meer laten zien. Maargoed, het is vermoedelijk een kwestie van tijd. Hij zal hier doelpunten gaan maken, daar ben ik van overtuigd."

De verhalen dat Shevchenko moeite zou hebben om zich aan te passen aan de speelstijl van Chelsea, verwijst Mourinho naar het rijk der fabelen. "Daar geloof ik niet in, want we spelen bij Chelsea in hetzelfde systeem en met dezelfde stijl als hij gewend was bij AC Milan. Hij zit hier ook prima in zijn vel, maar de doelpunten blijven nog even uit", aldus de Portugees.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen