"Ik kreeg bij NEC smeergeld aangeboden"

19 september 2006, 11:33

Jim Calderwood, de manager van Aberdeen, heeft tegenover de Britse krant the Daily Record een boekje open gedaan over smeergeld in het voetbal. De Schot onthult dat hij afgelopen zomer geld aangeboden kreeg van een makelaar. Nog schokkender voor Nederland is dat hij verklaarde dat hem dit ook al overkomen was toen hij in het verleden bij NEC werkte.

"Ik weet dat er smeergeld wordt gebruikt in het voetbal omdat ik er deze zomer zelf mee te maken kreeg", zegt de oefenmeester van het Schotse Aberdeen in de Britse krant. "Een Griekse makelaar belde me in verband met een speler. Later belde hij terug en beloofde dat hij me goed zou verzorgen als we een akkoord sloten."

"Het hoeft geen betoog dat ik heb geweigerd. Als je eenmaal in in dat systeem stapt, ben je eraan verbonden voor de rest van je leven", weet hij. Calderwood onthulde dat een dergelijke situatie ook wat voorgevallen toen hij de scepter zwaaide bij NEC. "De betreffende makelaar bood me destijds ook geld aan. Ook toen heb ik dat geweigerd."

Het Engelse voetbal zal vanavond vermoedelijk wakker geschud worden. De BBC zendt immers een reportage uit waarin met een verborgen camera wordt aangetoond dat een deel van het Engelse voetbal aangetast is door corruptie. "Enkele trainers zullen vanavond een goed pak voor de broek krijgen want in Engeland gaat er smeergeld rond", aldus Calderwood. 

Calderwood was van 1997 tot 1999 hoofdtrainer bij NEC.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen