Engels voetbal in de ban van smeergeld-reportage

19 september 2006, 12:44

In Engeland wordt vol spanning uitgekeken naar de reportage van BBC over smeergeld in het betaald voetbal, die vanavond uitgezonden word. In het programma wordt undercover met diverse managers van clubs uit het Engelse voetbal gepraat over smeergeld. "Een paar manager zullen vanavond een goed pak voor de broek krijgen", voorspelt Aberdeen-manager Jim Calderwood.

Mike Newell (foto), de manager van Luton Town, geeft op de website van de BBC alvast een voorproefje van de beerput die opengetrokken wordt. De manager noemt zonder schroom de naam van een Engelse manager, Charles Collymore, die hem geld aanbood. "Ik kreeg een gedeelte van het loon van een speler aangeboden, als ik hem zou contracteren. Uiteraard ben ik hier niet op in gegaan en ik heb de zaak aangekaart bij de Britse bond", aldus Newell.

Diezelfde Collymore is één van de hoofdrolspelers in de spraakmakende documentaire van de BBC. In het bijzijn van verborgen camera vertelt Collymore dat hij de namen van acht managers uit het Engelse voetbal op kan noemen die wel een smeergeld aannemen. Collymore zei dit tegen UEFA-lid Knut Auf dem Berge, die namens de BBC het onderzoek naar smeergeld leidde.

Het programma van BBC Panorama wordt vanavond om 22.00 uur uitgezonden.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen