Beste seizoensstart Barcelona in veertig jaar

19 september 2006, 14:04

Frank Rijkaard is opnieuw historie aan het schrijven met FC Barcelona. De oefenmeester sloot met de Catalaanse club de eerste drie competitieduels winnend af, een prestatie die de club voor het laatst in 1999 neerzette. De ploeg scoorde bovendien al negen keer, wat zelfs in de roemruchte clubhistorie van Barcelona nog niet zo vaak gebeurd is.

De laatste keer dat Barcelona meer dan negen keer scoorde in de eerste drie competitieduels, dateert alweer van ruim veertig jaar geleden. In het seizoen '65/ '66 scoorde de ploeg liefst tien keer in haar eerste drie wedstrijden, in de vier decennia die volgden wisten de Catalanen deze prestatie nooit meer te evenaren. In het seizoen 1979/ 1980 scoorde Barcelona weliswaar negen keer in de eerste drie duels, maar dat leverde destijds niet meer dan vier puntjes op. De huidige reeks van het elftal van Rijkaard is derhalve de beste seizoensstart van de Catalanen in ruim veertig jaar.

Onder het bewind van Rijkaard kwam het nog nooit voor dat Barcelona zo goed aan de competitie begon. In zijn eerste twee seizoenen pakte Rijkaard zeven punten uit de eerste drie duels, terwijl de Catalanen vorig seizoen niet verder kwamen dan vier punten na drie wedstrijden. Komende zondag, in eigen huis tegen titelrivaal Valencia, krijgt FC Barcelona de kans om de goede seizoensstart nog meer cachet te geven.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen