Ajax geeft Stam rust tegen Jong RKC

19 september 2006, 15:00

Jaap Stam reist woensdag niet met Ajax mee naar Waalwijk, waar het bekerduel met Jong RKC Waalwijk gespeeld zal worden. De verdediger is licht geblesseerd en krijgt rust van de technische staf. Pas vrijdag, wanneer de ploeg zich gaat voorbereiden op het competitieduel met NEC, zal hij weer aansluiten bij de groepstraining.

"Wij vonden het als technische staf verstandiger om Jaap een paar dagen van de groepstraining af te halen", legt assistent-trainer Hennie Spijkerman uit op de website van de Amsterdamse club. "Na de nederlaag tegen Roda JC is iedereen op zoek naar eerherstel en als aanvoerder gaat hij ook daarin voorop. Maar er komen nog belangrijke wedstrijden en hij is voor ons te belangrijk."

Stam zal niet de enige basiskracht zijn die rust krijgt in het bekerduel met het beloftenelftal van RKC Waalwijk. "Er zullen een paar andere jongens in staan en ik mag toch aannemen dat die elke kans om zich te bewijzen met twee handen zullen aangrijpen", aldus Spijkerman. De assistent verwacht overigens niet dat Jong RKC zal aantreden met een veredelde A-selectie. "Ik heb begrepen dat spelers die tegen ons op het wedstrijdformulier staan, de dag erna niet mee mogen doen met het eerste elftal tegen FC Dordrecht. Ik verwacht dus dat we echt tegen Jong RKC zullen spelen, zonder inmenging uit de A-selectie."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen