Geen verrassingen in voorlopige Oranje-selectie

19 september 2006, 16:45

Marco van Basten heeft, voor de verandering, een keer géén verrassing uit zijn hoge hoed getoverd. De voorlopige selectie van de bondscoach voor de komende EK-kwalificatieduels met Bulgarije en Albanië, die op respectievelijk 7 en 11 oktober gespeeld worden, wijkt amper af van de groep waarbij Van Basten toewerkte naar de laatste interland, tegen Wit-Rusland. Alleen de geblesseerde Theo Janssen is niet meer van de partij. Arjen Robben, die de afgelopen interlands moest laten schieten, is daarentegen weer terug bij de selectie.

Oranje neemt het zaterdag 7 oktober in Sofia op tegen Bulgarije. Vier dagen later speelt de ploeg in Amsterdam tegen Albanië. De belangrijkste afwezige is nog altijd de geblesseerde Rafael van der Vaart. De 22-koppige selectie van Marco van Basten bevat één speler zonder interland achter zijn naam, namelijk Demy de Zeeuw. De middenvelder van AZ behoorde ook voor het duel met Luxemburg al tot de selectie, maar debuteerde nog niet.

Ajax is met zes spelers opnieuw hofleverancier van de voorlopige selectie. Ook AZ, de koploper van de Nederlandse competitie, is met vier spelers goed vertegenwoordigd. Geen enkele PSV'er is door bondscoach Van Basten goed genoeg bevonden voor een plaats in zijn selectie, terwijl namens Feyenoord alleen doelman Henk Timmer van de partij is. In totaal komen elf van de 22 spelers in de voorlopige selectie uit in de Eredivisie.

De selectie van Oranje:

Doel: Stekelenburg (Ajax), Timmer (Feyenoord) en Van der Sar (Manchester United) 

Defensie: Emanuelson en John Heitinga (Ajax), De Cler en Jaliens (AZ), Van Bronckhorst (Barcelona), Ooijer (Blackburn Rovers), Boulahrouz (Chelsea) en Mathijsen (Hamburger SV) 

Middenveld: Sneijder (Ajax), Schaars en De Zeeuw (AZ), De Jong (Hamburger SV) en Landzaat (Wigan Athletic) 

Aanval: Babel en Huntelaar (Ajax), Van Persie (Arsenal), Robben (Chelsea), Kuijt (Liverpool) en Vennegoor of Hesselink (Celtic)

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen