Allardyce in opspraak na BBC-documentaire

20 september 2006, 07:49

Sam Allardyce is zwaar onder vuur komen te liggen naar aanleiding van een BBC-reportage over smeergeld in het Engelse voetbal. In het programma BBC Panorama wordt via een verborgen camera aan het licht gebracht dat de manager van Bolton Wanderers betrokken lijkt te zijn geweest bij een aantal dubieuze transfers.

Sleutelrol in het geheel is voor Craig Allardyce, de zoon van de manager van Bolton. In het programma wordt duidelijk deze Craig veelvuldig betrokken geweest is bij transfers waar smeergeld aan te pas zou zijn gekomen. Een makelaar, Teni Yerima, geeft in het programma zelfs ronduit toe dat hij Sam Allardyce omgekocht heeft om bepaalde spelers naar Bolton te halen. De manager zou hierbij een mooi bedrag krijgen als hij de desbetreffende speler een contract zou bezorgen bij de Britse club. Allardyce zelf ontkent alle beschuldigingen.

Ook Harry Redknapp, de manager van Portsmouth, komt niet ongeschonden uit de documentaire. Via een verborgen camera wordt duidelijk hoe Redknapp openlijk praat over een eventuele transfer van Blackburn-verdediger Andy Todd, achter de rug van de club om. Ook de naam van Frank Arnesen, de directeur van Chelsea die in het verleden bij PSV werkte, wordt genoemd. De Deen zou een fors bedrag hebben gekregen voor het feit dat hij een speler een contract bij Chelsea zou hebben bezorgd.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen