Tardelli: "Ik ben snel, technisch en doelgericht"

20 september 2006, 10:01

Hij trainde pas enkele dagen mee, maar PSV-trainer Ronald Koemen had al genoeg gezien. De oefenmeester zette zijn aanwinst Diego Tardelli zondag, luttele dagen na zijn eerste training, in de basisopstelling voor de topper tegen Feyenoord. De Braziliaan, die bij PSV in de voetsporen hoopt te treden van Romario en Ronaldo, stelde zijn trainer niet teleur.

Tardelli speelde een aardige wedstrijd tegen Feyenoord en kan dus terugkijken op een bevredigend debuut. De Braziliaan speelde als rechtsbuiten, een positie waar hij even aan moest wennen. "Eigenlijk ben ik een linksbuiten", zegt de 21-jarige spits in het Algemeen Dagblad. "Maargoed, aan de rechterkant kan ik ook uit de voeten. Ik ben snel, technisch en pik mijn doelpuntjes mee", luidt zijn zelfanalyse.

"Ik voel me bevoorrecht dat ik voor PSV mag spelen", gaat hij verder. "Ik begrijp wat het hier betekent om als Braziliaan binnen te komen, zeker als aanvaller. De vergelijking met mannen als Romario en Ronaldo zal altijd gemaakt worden. Het enige wat ik kan doen, is hard werken en hopen dat ik ook in dat rijtje terecht zal komen."

Tardelli heeft in zijn vaderland de reputatie dat hij een lastige jongen is. "Bij São Paulo kwam ik op zijn zeventiende in het eerste elftal. Je bent jong, in één keer beroemd en je hebt opeens geld. Dan doe je wel eens gekke dingen", geeft hij toe. "Zeker is Brazilië wordt er direct van alles over je geschreven, voetballers zijn filmsterren. Maar echt, ik ben een heel rustige jongen. Een beetje verlegen, zelfs. Mijn vriendin is zwanger, die is meegekomen naar Nederland. Ik wil hier slagen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen