Britse bond start onderzoek na BBC-documentaire

20 september 2006, 11:50

De Engelse voetbalbond (FA) gaat een groot onderzoek starten naar aanleiding van de schokkende BB-documentaire over smeergeld, die dinsdagavond te zien was. In het programma komt aan het licht hoe verschillende Engelse managers smeergeld aannemen van spelersmakelaars. "We hebben de BBC gevraagd om haar informatie met ons te delen", aldus een woordvoerder van de Engelse voetbalbond. Sam Allardyce, de manager van Bolton Wanderers, moet naar aanleiding van de documentaire zelfs vrezen voor zijn baan. 

Door middel van een verborgen camera werd in de documentaire duidelijk dat Allardyce regelmatig betrokken geweest is bij 'stinkende' transfers. Zo zou hij, of zijn zoon Craig, regelmatig smeergeld hebben aangenomen van makelaars. Allarydce kreeg dit geld als hij er vervolgens voor zou zorgen dat een bepaalde speler vervolgens een lucratief contract zou tekenen bij zijn club. 

De clubleiding van Bolton is momenteel druk is overleg naar aanleiding van de schokkende onthullingen van de BBC. "We zijn het programma momenteel zorgvuldig aan het analyseren. In de loop van de dag zullen we met een uitgebreide verklaring komen", schrijft de club in een korte verklaring.

Ook op het kantoor van de FA is men druk bezig om de situatie in kaart te brengen. "We hebben het programma met grote interesse bekeken. Er is inmiddels contact gezocht met de BBC en we hebben gevraagd of ze de resultaten van het onderzoek met ons willen delen. Als er bewijs is dat de reglementen overtreden zijn, zullen we uiteraard actie ondernemen", aldus een woordvoerder van de voetbalbond.

In de documentaire wordt ook de integriteit van onder meer Portsmouth-manager Harry Redknapp en Chelsea-directeur Frank Arnesen in twijfel getrokken.

De vereniging van Engelse voetbaltrainers (LMA) heeft woensdag uitgehaald naar de BBC. "Als organisatie van voetbaltrainers zijn we erg teleurgesteld over de reportage", aldus een woordvoerder. "Er wordt geen enkel bewijs geleverd voor wanpraktijken." De LMA heeft aangekondigd schadeclaims in te dienen.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen