Kahn uit forse kritiek op speelstijl Bayern

20 september 2006, 13:05

Oliver Kahn is niet blij met de manier waarop Bayern München zich dit seizoen manifesteert. De ploeg presteert tot op heden weliswaar redelijk, maar de doelman is allesbehalve onder de indruk van de manier waarop Bayern speelt. "De tactische discipline ontbreekt", zegt de oud-international in Kicker

"We moeten maar eens vraagtekens zetten bij onze speelstijl", vindt Kahn. "We willen negentig minuten lang naar voren rennen, maar dat kost ontzettend veel kracht. Ik vind dat we iets meer rust in ons spel moeten brengen, het ritme moet omlaag. We moeten er voor zorgen dat niet wíj, maar de tegenstander de hele tijd aan het rennen is."

"Bij ons wil iedereen het breekijzer zijn en een doelpunt maken", gaat de aanvoerder van de Zuid-Duitse ploeg verder. "Dat gaat ten koste van de organisatie achterin, de tactische discipline ontbreekt. Er ontbreekt bij ons een stukje rust in de ploeg, de organisatie is soms helemaal weg." Kahn noemt als voorbeeld de slotfase van het duel tegen Arminia Bielefeld, waarin Bayern uiteindelijk met 2-1 ten onder ging. "Iedereen wilde scoren, maar hierdoor kwamen we achterin in de problemen en verloren we alsnog. In dat soort wedstrijden moet je als team soms beseffen dat 1-1 voldoende is."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen