Heerenveen zonder Dingsdag, Nilsson twijfelgeval

20 september 2006, 14:38

SC Heerenveen kan donderdag in de bekerkraker tegen Roda JC geen beroep doen op Michael Dingsdag. De centrale verdediger is geschorst, naar aanleiding van een rode kaart die hij vorig seizoen kreeg in het bekertoernooi.

Tegenover de afwezigheid van Dingsdag staat voor trainer Gertjan Verbeek de terugkeer van Petter Hansson. De Zweed moest afgelopen weekend nog op de tribune plaatsnemen toen zijn teamgenoten het opnamen tegen NEC, naar aanleiding van zijn rode kaart in het duel met Excelsior. In het bekerduel met Roda is Hansson echter weer speelgerechtigd.

Of ook Lasse Nilsson in actie kan komen tegen het verrassend goed presterende Roda JC, is twijfelachtig. De aanvaller heeft last van een keelontsteking. 

Het duel tussen SC Heerenveen en Roda JC, de absolute topper van de tweede ronde, is een herhaling van de Amstel Cup-finale van 1997. Destijds won Roda JC met 4-2. Vorig seizoen speelden Heerenveen en Roda tegen elkaar in de play-offs voor een UEFA Cup-ticket. Over twee duels maakte Roda op dat moment de beste indruk, maar omdat het verzuimde om één van de vele kansen af te maken plaatste SC Heerenveen zich voor de volgende ronde.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen