België maakt zich sterk voor WK 2018

21 september 2006, 19:34

De plannen van Nederland en België om gezamelijk het WK van 2018 te organiseren, worden steeds concreter. Vooral bij onze Zuiderburen is men druk bezig om het plan concreet te maken. Alain Courtois, die man die ook het EK van 2000 organiseerde, zal vrijdag proberen om zijn Belgische collega's te overtuigen van zijn plannen om de mondiale eindstrijd naar de Benelux te halen.

"Als we de boot missen, wordt later een WK organiseren nog moeilijker", zegt Courtois tegenover Sporza. "Acht of twaalf jaar later zal de concurrentie nog veel groter zijn." 

Courtois is zich bewust van het feit dat FIFA-president Sepp Blatter het WK liever aan één dan twee landen toewijst, waardoor hij Nederland en België als een eenheid aan de FIFA wil presenteren. "We gaan ons profileren als de Benelux, een politieke eenheid die al heel lang bestaat."

Veel mensen zetten vraagtekens bij de plannen van Courtois en zijn Nederlandse collega Jeu Sprengers, maar daar heeft Courtois geen boodschap aan. "De mensen zullen me misschien voor gek verklaren, maar dat deden ze twaalf jaar voor EURO 2000 ook", verwijst hij op het uiterst succesvol verlopen Europees kampioenschap van zes jaar geleden.

De FIFA zal in 2011 bepalen waar het WK van 2018 gehouden zal worden.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen