Verbeek sluit terugkeer Ahn voorlopig uit

22 september 2006, 10:06

Jung-Hwan Ahan hoeft, zo lang hij zonder club zit, niet te rekenen op een uitnodiging voor de nationale ploeg. Dat heeft Pim Verbeek, bondscoach van Zuid-Korea, laten weten in de Korea Herald. Ahn gold jarenlang als hét boegbeeld van de nationale ploeg.

Ahn vertrok enkele maanden geleden bij MSV Duisburg en slaagde er vervolgens nog niet in om een nieuwe werkgever te vinden. "Zo lang hij zonder club zit, is het absoluut uitgesloten dat ik hem opneem in mijn selectie", zegt Verbeek. "Ik vind hem een geweldige speler, iemand die een wedstrijd kan beslissen, maar ik kan het simpelweg niet maken om een speler om te roepen die geen enkele vorm van wedstrijdritme heeft. Ten opzichte van de rest van de selectie zou die beslissing niet uit te leggen zijn", weet hij.

Verbeek hoopt dat Ahn zo snel mogelijk onderdak vindt, want hij realiseert zich dat de ervaren spits een toegevoegde waarde is voor zijn elftal. "Momenteel is er in Korea niet één speler met de kwaliteiten die Ahn heeft. Hij kan een wedstrijd beslissen en heeft bovendien veel ervaring op het hoogste niveau." Verbeek hoopt dat hij Ahn weer kan selecteren voordat Zuid-Korea in juni 2007 deel zal nemen aan de Azië Cup.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen