RBC woedend op Go Ahead na schorsing Vos

22 september 2006, 12:24

Henk Vos is, tot woede van RBC Roosendaal, ook in tweede instantie door de KNVB voor drie duels geschorst. De aanvaller heeft de straf gekregen omdat hij zou hebben gespuugd naar Go Ahead Eagles-speler Marco Parnela, maar volgens zowel Vos als RBC is daar helemaal niets van waar. "Go Ahead heeft ons gewoon genaaid", vindt RBC-trainer Robert Maaskant.

"De manier waarop het is gegaan, is zeer frustrerend", foetert Maaskant. Vos ging eerder deze week in beroep tegen zijn straf, maar de KNVB weigerde om water bij de wijn te doen. En dus kan RBC de komende drie duels geen beroep doen op Vos, tot frustratie van Maaskant. 

De trainer laakt het gedrag van Go Ahead. "Ze hebben hem en ons gewoon genaaid. Dat gevoel leeft bij de club heel sterk. Terwijl wij nota bene geen actie hebben ondernomen op een aantal onfrisse zaken van hun kant. Dat trainer Mike Snoei na afloop tegen Loran roept 'je moeder is een mongool', dat hebben we bijvoorbeeld altijd stilgehouden. En ook een reactie op de spreekkoren die de hele wedstrijd doorgingen, hebben we als RBC niet dik aangezet. Go Ahead heeft dat anders gedaan. Dat de tuchtcommissie daarin is meegegaan, vind ik onbegrijpelijk", aldus Maaskant in BN/ De Stem. 

Henk Vos wist de hele situatie in één woord samen te vatten. "Belachelijk." De aanvaller houdt vol dat hij niets fout gedaan heeft. "Echt, als ik het gedaan zou hebben, had ik natuurlijk dat schikkingsvoorstel meteen geaccepteerd. Die getuigenverklaring van die Go Ahead- speler zal me worst zijn. Die jongen kan het nooit gezien hebben. Op de beelden was dat duidelijk, gezien de hoek waarin hij stond ten opzichte van het incident. Maar gelukkig krijgen we Go Ahead nog thuis....."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen