Rijkaard tevreden na puntendeling

25 september 2006, 10:12

FC Barcelona leed zondag haar eerste puntenverlies van het seizoen, maar toch was trainer Frank Rijkaard niet ontevreden. Tot tevredenheid van de oefenmeester legde zijn ploeg tegen Valencia (1-1) immers bij vlagen heel behoorlijk voetbal op de mat. Bovendien toonden de Catalanen veerkracht voor een 0-1 achterstand na rust weg te poetsen.

David Villa zette Valencia in de eerste helft op voorsprong, waarna invaller Iniesta na de pauze de stand gelijk trok. Ondanks een veldoverwicht van de thuisploeg hield Valencia vervolgens stand, waardoor het duel tussen beide koplopers eindigde in 1-1. 

"Ik mag niet klagen over dit resultaat", zegt Rijkaard dan ook. "In de tweede helft vond ik ons goed spelen. Ik kan leven met dit resultaat, al wil ik natuurlijk altijd winnen. Maargoed, het is makkelijk om van een ploeg als Valencia te winnen. We hadden bijna continu de bal, maar het is nu eenmaal niet makkelijk om een opening te vinden als je tegen een dusdanig sterk team speelt", aldus de voormalig oefenmeester van Sparta en het Nederlands elftal.

Overigens liet Rijkaard in de slotfase van de wedstrijd Javier Saviola invallen. Dat was opvallend, aangezien de Argentijn deze zomer nog mocht vertrekken uit Camp Nou. "Ik ben tevreden over zijn invalbeurt", zegt Rijkaard. "Hij kan met zijn snelheid iets forceren, dat liet hij meteen zien. Hij zorgt voor gevaar en dat is voor ons een extra wapen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen