PSV al 461 minuten zonder uitdoelpunt in CL

25 september 2006, 10:38

Als PSV komende woensdag wil winnen van Girondins de Bordeaux, zal het in ieder geval moet scoren. Dat klinkt logisch, maar scoren in Europese uitwedstrijden gaat de ploeg uit Eindhoven de laatste jaren niet zo goed af. Sterker nog, het laatste uitdoelpunt in Europees verband dateert alweer van 5 april 2005, zo heeft PSV Stats berekend.

In april 2005 scoorde Phillip Cocu de gelijkmaker in de uitwedstrijd tegen Olympique Lyon (1-1), waarmee hij de basis legde voor de plaats in de halve finale die PSV dat seizoen haalde. In de halve finale ging de uitwedstrijd tegen AC Milan echter met 2-0 verloren, terwijl er ook vorig seizoen niet één Eindhovens doelpunt te bejubelenen viel tijdens uitwedstrijden in de Champions League. Op bezoek bij AC Milan (0-0) pakte de ploeg nog wel een puntje, maar bij Fenerbahçe (0-3), Schalke 04 (0-3) en Olympique Lyon (0-4) ging de ploeg hard onderuit.

In totaal wacht PSV nu al 461 minuten, omgerekend ruim 7,5 half uur, op een uitdoelpunt in het kampioenenbal. Het duel tegen Bordeaux, de huidige nummer zeven van de Franse competitie, lijkt voor de Eindhovenaren dé uitgelezen mogelijkheid om deze negatieve serie een halt toe te roepen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen