CL: Real en HSV willen eerherstel

Ger
26 september 2006, 09:14

De Champions League is in de groepsfase toe aan de tweede ronde. Voor enkele ploegen moet dinsdagavond de revanche komen na een slechte start in het Europese toptoernooi. FCUpdate.nl zet de CL-wedstrijden op een rijtje.

Real Madrid trapt dinsdag in groep H in het Bernabeu-stadion af tegen Dinamo Kiev. De Koninklijke kan zich na de nederlaag tegen Olympique Lyon (2-0) geen nieuwe misstap permitteren. Het is de vraag of Ruud van Nistelrooy meedoet. Zijn vrouw staat op het punt te bevallen. Trainer Fabio Capello voegde voor alle zekerheid Ronaldo, hersteld van een knieoperatie, aan zijn selectie toe. In het andere duel gaat Olympique Lyon op bezoek bij Steaua Boekarest. De Franse formatie lijkt na de comfortable zege tegen Real de favoriet in de groep.

Doelman Edwin van der Sar speelt met Manchester United in groep F het uitduel bij Benfica. In het eerste duel wonnen de Engelsen met 3-2 van Celtic. Twee weken geleden kon Benfica nog niet imponeren. De Portugese ploeg speelde doelpuntloos gelijk tegen FC Kopenhagen, de plaaggeest van Ajax in de CL-voorronde. De Denen mogen dinsdag op bezoek bij Celtic. De Schotse kampioen vreest tegen Kopenhagen Jan Vennegoor of Hesselink te moeten missen door een enkelblessure.

Hamburger SV hoopt in groep G bij CSKA Moskou de negatieve spiraal te doorbreken. De Noord-Duitse club, nog altijd zonder spelbepaler Rafael van der Vaart, staat na vijf wedstrijden in de Bundesliga op de veertiende plaats zonder zege. HSV verloor de eerste wedstrijd in de Champions League in eigen huis van Arsenal (1-2). De Engelse ploeg, met Robin van Persie, neemt het dinsdag in het Emirates Stadium op tegen FC Porto. De Zuid-Europeanen speelden twee weken geleden gelijk tegen CSKA Moskou (0-0).

In groep H mag AC Milan de uitstekende start in de Champions League een vervolg geven tegen Lille. De Italiaanse formatie bleek in de eerste wedstrijd een maatje te groot voor AEK Athene (3-0). Lille hield twee weken geleden een punt over aan het bezoek bij Anderlecht (1-1). De Brusselse equipe, in de Belgische competitie na vier speelronden lijstaanvoerder, wacht dinsdag de lastige uitwedstrijd bij AEK.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen