Van Nistelrooy haalt uit naar Van Basten

Ger
26 september 2006, 10:51

Ruud van Nistelrooy heeft forse kritiek geuit op het selectiebeleid van Marco van Basten. De spits van Real Madrid, na het WK in Duitsland niet meer opgeroepen voor Oranje, spreekt tegenover Sportweek vrijuit over het beleid van de bondscoach. "Hij wil bepaalde persoonlijkheden gewoon niet in zijn selectie hebben. Zég dat dan. Draai er niet omheen."

De afgelopen twee jaar was de Brabander nog een vaste kracht in het Nederlands elftal. Op het WK kreeg hij echter oneinigheid met Van Basten. "Het jammere is dat de bondscoach zich niet alleen laat leiden door voetbalkwaliteiten van spelers, maar ook door andere dingen. Ik noem dat het 'ik mag je-gehalte'. Meteen na het WK zei ik tegen mensen in mijn directe nabijheid: dit was het, Van Basten zal me niet meer oproepen. Dat gevoel had ik. En nu sta ik hier in de verleden tijd over het Nederlands elftal te praten. Dat is raar."

Volgens Van Basten heeft Van Nistelrooy op het WK echter aangetoond geen toegevoegde waarde te zijn voor het elftal. "Hij vond dat ik alledrie de poulewedstrijden slecht had gespeeld op het WK. Nou, als hij me tegen Ivoorkust slecht vond, is het misschien ook wel beter om niet met elkaar te werken."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen