Feyenoord-directeur wil extra CL-plaats

Ger
26 september 2006, 16:16

Chris Woerts stelt dat Nederland zich sterk moet maken voor een extra plek in de Champions League. "Nederland zou in mijn ogen dan standaard één vaste plaats in het hoofdtoernooi moeten hebben en twee plaatsen in de voorronde", aldus de Feyenoord-directeur in het AD.

"Nederland is op dit moment de zesde voetbaleconomie ter wereld, in geld uitgedrukt", gaat Woerts verder. "Dan praat je over het totaalplaatje van omzetten van de clubs, televisiegelden, enzovoort. En dat op een totaal van meer dan 200 bij de FIFA aangesloten landen. Ik denk dat het redelijk is om naast een sportieve coëfficiënt ook een commerciële coëfficiënt in het leven te roepen, want daarom heet het betaald voetbal."

De Nederlandse topclubs kunnen de kwestie aankaarten in het Europese clubforum en het onlangs gevormde Strategy Board van de UEFA. In beide commissies heeft overigens Ajax-directeur Maarten Fontein een zetel. Woerts: "Tegenwoordig gaat tachtig procent van de inkomstenstroom uit de Champions League naar de vijf sterkste landen. Als nummer zes valt Nederland daar net buiten. We hebben al vaker bij de UEFA aangekaart dat dat onredelijk is. De NOS, ook niet onbelangrijk, heeft het zesde voetbalcontract bij de UEFA."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen