Arsenal zonder problemen langs Porto

Ger
26 september 2006, 22:33

Na twee overwinningen ligt Arsenal uitstekend op koers voor de volgende ronde van de Champions League. De Engelse ploeg rekende dinsdagavond in Londen af met de Portugese kampioen FC Porto (2-0). Henry was weer eens de grote man bij Arsenal met een doelpunt en een assist.

In het fonkelnieuwe Emirates Stadium liet Arsenal bij vlagen uitstekend voetbal zien. De thuisploeg combineerde er lustig op los en drukte Porto het grootste gedeelte van de wedstrijd ver terug. Met aankopen Rosicky, Gallas en Julio Baptista lijkt Arsenal op papier sterker dan vorig seizoen. De Londense formatie moest alleen afscheid nemen van Engels international Cole, die naar Chelsea vertrok.

Belangrijkste man bij Arsenal blijft nog altijd Thierry Henry. De Franse aanvaller leek deze zomer naar Barcelona te vertrekken, maar bleef tot opluchting van manager Arsene Wenger in Londen. Tegen Porto liet Henry opnieuw zien de kunst te verstaan de juiste positie te kiezen. Zeven minuten voor rust bezorgde hij Arsenal de verdiende voorsprong. Uit een voorzet van Eboue knikte Henry de bal fraai tegendraads langs doelman Helton.

Wenger had in de voorhoede naast Henry ook een plaats ingeruimd voor Van Persie. De oud-Feyenoorder kreeg de voorkeur boven Adebayor en demonstreerde tegen Porto geregeld zijn technische kwaliteiten. Van Persie verzuimde echter te scoren. De Oranje-international kreeg een aantal mogelijkheden, waaronder een vrije schietkans, maar hij liet ze allemaal onbenut.

Vlak na rust dwong Arsenal al de beslissing af. Na uitstekend voorbereidend werk van Gallas en Henry, schoot Hleb onberispelijk de 2-0 op het bord. Na de goal van de Wit-Rus gaf Porto zich gewonnen. De Zuid-Europeanen hadden geen trek in een eindoffensief en lieten Arsenal het tempo bepalen. De thuisploeg was nog enkele keren dicht bij een derde treffer, maar Helton hield zijn doel verder schoon.

Door de volle winst uit de eerste twee duels heeft de Engelse ploeg de knock-outfase van de Champions League helder in het vizier. Gezien het sterke optreden tegen de Portugezen mag Arsenal opnieuw tot de favorieten van het Europese toptoernooi worden gerekend.