PSV wint in Bordeaux

Ger
27 september 2006, 22:47

PSV heeft haar eerste overwinning in deze Champions League te pakken. In Frankrijk wonnen de Eindhovenaren met 0-1 van Girondins de Bordeaux. Na ruim een uur spelen scoorde Mika Väyrynen de enige goal van de wedstrijd. Michael Lamey moest in de slotfase met rood van het veld na een vermeende elleboogstoot.

PSV, met Arouna Koné en Diego Tardelli in de voorhoede, had voor rust de betere kansen. Hoewel de thuisploeg uit Bordeaux het veldoverwicht had en op de helft van PSV speelde, was het de ploeg van Ronald Koeman die meer gevaar stichtte. Na een kwartier hakte Koné een corner knap richting het doel, maar Ulrich Ramé, de aanvoerder en doelman van Girondins, stoptte de inzet knap op de doellijn. Niet veel later was het Tardelli die in een counter Mika Väyrynen zocht, maar de Fin kwam een teen te kort. Tegenover deze kansen voor PSV stelde de Franse nummer twee van vorig seizoen vrijwel niets. Het tegenhouden van een slappe vrije trap van grote afstand was het enige karwei voor doelman Gomes in de eerste 45 minuten.

Niet veel later was er de eerste uitbraak van PSV. Tardelli maakte een actie naar binnen en zag Väyrynen opkomen. De Fin kaatste met Koné en stond ineens oog in oog met Ramé. Beheerst schoof de middenvelder van PSV de bal in de goal: 0-1.

Maar ook in deze numerieke minderheid bleef PSV simpel overeind en zo pakten de Eindhovenaren hun eerste zege van dit seizoen en daarmee een uitstekende uitgangspositie voor de komende wedstrijden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen