FC Twente komt met proftak voor dames

Ger
28 september 2006, 14:12

FC Twente start als eerste Nederlandse club een professionele tak voor damesvoetbal. Doordat een competitie voor beroepsspeelsters nog niet bestaat, gaat de ploeg voorlopig in de amateurafdeling spelen.

Bij FC Twente kunnen de speelsters zes keer per week trainen onder leiding van coaches met minimaal het diploma Oefenmeester I. Daarnaast komt de club met een jeugdafdeling voor meisjes. In 2007 beginnen de Tukkers, in overleg met de amateurteams, met de werving van talent. Uit cijfers van de KNVB dat het damesvoetbal groeiende is. Sinds 2003 is het ledental met tien procent toegenomen.

"Het zou natuurlijk prachtig zijn als het ooit tot een professionele competitie komt", laat Twente-manager Mary Kok-Willemsen weten. "Ik hoop dat het plan van FC Twente navolging krijgt bij andere clubs. Kijk, een Ajax - PSV bij de vrouwen spreekt natuurlijk meer tot de verbeelding dan een wedstrijd uit de hoofdklasse. Maar misschien krijgt het professionele vrouwenvoetbal meer aantrekkingskracht als we met het nieuwe vrouwenteam van FC Twente bijvoorbeeld in de UEFA Cup gaan spelen."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen