Feyenoord nipt door naar groepsfase

Koen Freriks
28 september 2006, 21:45

In de Kuip heeft Feyenoord de bittere smaak van de uitschakeling van vorig jaar eindelijk weg kunnen spoelen. Na het 2-2 gelijkspel in Bulgarije speelde de ploeg uit Rotterdam vandaag met 0-0 gelijk tegen Lokomotiv Sofia.

Feyenoord pakte vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Ivan Bebek het initiatief in de eigen Kuip. Maar de echte overtuiging ontbrak bij de ploeg van Erwin Koeman. Na een kwartier van Rotterdams balbezit en weinig kansen begon Feyenoord verder naar voren te voetballen. De Bulgaren kwamen onder druk te staan, maar dichterbij dan twee pogingen van afstand door Nicky Hofs kwam Feyenoord niet.

Feyenoord, dat vorig jaar in dit stadium sneuvelde tegen Rapid Boekarest, was vastbesloten dit jaar wel de groepsfase te halen en trok de lijn van de eerste helft door. Een eerste helft waarin Feyenoord voortdurend balbezit had, maar een te laag tempo speelde om de Bulgaren echt bang te maken. Lokomotiv Sofia, dat afgelopen weekend in de competitie had verloren, bleef volharden in veelvuldige tuimelingen, maar de goed fluitende Kroatische scheidsrechter trapte er geen enkele keer in.

Met deze 0-0 bereikt Feyenoord, in tegenstelling tot vorig jaar, na twee matige wedstrijden nu wel de groepsfase en mag Rotterdam zich opmaken voor nog minimaal drie Europese thuiswedstrijden.