Cornelisse baalt na gemiste penalty

Ger
29 september 2006, 08:00

Als enige van de vijf Nederlandse deelnemers aan de UEFA Cup bleef FC Groningen donderdagavond steken in de eerste ronde. Een 1-0 thuiszege tegen Partizan Belgrado was voor de formatie van Ron Jans niet voldoende voor een verlenging van het Europese avontuur. Tien minuten voor tijd zag Yuri Cornelisse zijn cruciale strafschop gered worden door doelman Ivica Kralj. "Die misser zal nog wel een tijdje door m'n hoofd spoken", zegt de aanvaller tegen FCUpdate.nl.

In een volgepakte Euroborg kreeg FC Groningen via twee strafschoppen de mogelijkheid om de 4-2 nederlaag van twee weken geleden weg te poetsen. Waar Koen van de Laak de eerste penalty benutte, faalde zijn vervanger Yuri Cornelisse. "Ik neem mijn verantwoordelijkheid, alleen schiet ik die bal er niet in", aldus Cornelisse direct na afloop. "Dat is ontzettend balen. Ik heb een vaste hoek en daar schiet ik hem altijd in. Het is slechts zelden voorgekomen dat ik mis. Ik schoot hem hard op doel, maar misschien moest 'ie nog meer naar de hoek."

Cornelisse, die bij het nemen van de strafschop slecht een minuut in het veld stond, wil niet te lang blijven stilstaan bij zijn misser. "Ik heb gedaan wat ik kon en dat soort dingen horen nu eenmaal bij het voetbal. Vorig jaar schoot ik ons in de laatste wedstrijd naar de UEFA Cup en nu had ik ons naar de volgende ronde kunnen brengen. Dit moet ik verwerken en dan weer doorgaan. Ik kan er wel lang over treuren, maar het leven gaat natuurlijk gewoon door."

Doelpuntenmaker Van de Laak kan de uitschakeling amper bevatten. "Het is eigenlijk niet te beschrijven", stelt de middenvelder. "We kregen redelijk grote kansen, maar het leek alsof het geluk niet aan onze zijde was. Ik denk dat wij de veel betere ploeg waren. In de uitwedstrijd waren we te schuw en afwachtend, maar nu klapten we er vol op. Twee weken geleden hadden we een beter resultaat moeten halen. We hebben het aardig gedaan, alleen qua score niet."

Van de Laak beseft dat FC Groningen na de uitschakeling de knop snel moet omzetten. "De teleurstelling zal een dag of twee duren, niet langer. Want zondag moeten we weer voetballen. Ik denk dat we ons in ieder geval niets kunnen verwijten. We hebben honderd procent gegeven en dat is het belangrijkste."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen