Geblesseerde Huntelaar zegt af voor Oranje

Ger
30 september 2006, 15:57

Het Nederlands elftal kan tijdens de komende EK-kwalificatieduels tegen Bulgarije (7 oktober) en Albanië (11 oktober) niet over Klaas Jan Huntelaar beschikken. De Ajax-spits staat door een enkelblessure twee tot vier weken aan de kant.

Huntelaar heeft zich zaterdag bij de KNVB afgemeld. De aanvaller raakte vrijdag tijdens de training aan zijn linkerenkel geblesseerd. Onderzoek wees zaterdag uit dat de enkelband van de spits slechts is beschadigd. Hij moet voorlopig wel rust houden.

De kans is groot dat Van Basten een vervanger voor Huntelaar oproept. De bondscoach selecteerde aanvankelijk drie centrumspitsen. Alleen Dirk Kuyt is fit. Jan Vennegoor of Hesselink mist zondag de uitwedstrijd van Celtic tegen Falkirk wegens een enkelblessure.

Van Basten betreurt de uitspraken van de spits. "Ik vind de situatie die deze week is ontstaan met Van Nistelrooy niet chique, niet netjes van zijn kant", sprak de bondscoach vrijdag op een persconferentie. "Ik vind dat hij zich zou moeten verantwoorden voor de manier die hij heeft gekozen. Niet ik. Maar aan de andere kant ben ik ook voetballer geweest. Uit teleurstelling en armoede reageer je soms zo. Daarom reageer ik ook mild. Wij selecteren op voetbalkwaliteit. Dat blijf ik herhalen. De rest speelt een mindere rol."

Het Nederlands elftal verzamelt zich komende dinsdag in Noordwijk voor een trainingskamp. De formatie speelt op zaterdag 7 oktober in Sofia tegen Bulgarije. Vier dagen later treedt Oranje in de Amsterdam ArenA op als gastheer van Albanië.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen