Kesler steunt selectiebeleid Van Basten

Ger
2 oktober 2006, 09:48

Henk Kesler, de directeur betaald voetbal van de KNVB, blijft stoïcijns over de controverse tussen Marco van Basten en de 'afvallige' vedetten Mark van Bommel en Ruud van Nistelrooy. "De bondscoach is volledig autonoom in zijn selectiebeleid. Ik pieker er niet over te bemiddelen. Als we bij elke gepasseerde speler moeten gaan bemiddelen dan kunnen we wel aan de gang blijven", zei Kesler maandag.

Van Bommel bedankte zondag voor Oranje, nadat hij vrijdag na een eerdere afwezigheid weer was opgeroepen voor het nationale team. Van Nistelrooy uitte vorige week grote kritiek op het handelen van de bondscoach. Hij kwam weer in beeld als vervanger van de vrijdag geblesseerd geraakte spits Klaas Jan Huntelaar, maar na een telefonisch onderhoud meldde de KNVB dat er onvoldoende wederwijds vertrouwen was om de aanvaller van Real Madrid alsnog op te roepen.

Marco van Basten

Marco van Basten

De directeur betaald voetbal was in 2004 verantwoordelijk voor de aanstelling van Van Basten als bondscoach en deed hem onlangs zelfs al het aanbod bij te tekenen tot het WK van 2010. Van Basten wees dat laatste voorstel af. De definitieve breuk van middenvelder Van Bommel en de moeizame relatie met aanvaller Van Nistelrooy is voor Kesler geen reden zich zorgen te maken.

"Ik maak me niet zo snel nerveus. Kritiek en opwinding is van alle dag. In het verleden hebben we ook allerlei commotie gehad rond bijvoorbeeld Johan Cruijff. Toen Van Basten aantrad, werden Kluivert en Seedorf niet meer geselecteerd. Dan heb je het over de topscorer allertijden van Oranje en een grote vedette van AC Milan. Daar hoor je ook niemand meer over."

Bang dat Oranje enkele dagen voor de belangrijke EK-kwalificatiewedstrijd in en tegen Bulgarije in een negatieve sfeer terecht komt, is Kesler niet. "Je moet hier laconiek mee omgaan. Misschien dat dit de ploeg alleen maar sterker maakt. De jongens die wel geselecteerd zijn, willen graag."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen