Utrecht akkoord met vijf duels schorsing Van Dijk

Ger
3 oktober 2006, 14:13

FC Utrecht is akkoord gegaan met het schikkingsvoorstel van vijf wedstrijden schorsing voor Gregoor van Dijk. De middenvelder kreeg de straf vanwege zijn rode kaart in het thuisduel tegen Ajax (2-3 verlies) afgelopen zondag. Van Dijk moest van het veld na een forse overtreding op Wesley Sneijder.

"We hebben de beelden een aantal keren bekeken", laat Utrecht-voorzitter Jan Willem van Dop weten op de website van zijn club. "Dat heeft ons, met op de achtergrond bepaalde uitspraken van Gregoor in een interview voorafgaand aan de wedstrijd, in overleg met onze advocaat doen besluiten de straf toch maar te accepteren".

Van Dijk liet in het gewraakte interview weten Ajacied Sneijder, bepaald niet populair bij het Utrecht-publiek, hard aan te pakken. Met zijn uitspraak zorgde de aanvoerder voor de nodige publieke commotie. "Hoe die uitspraken nu precies tot stand zijn gekomen, doet er eigenlijk niet zo toe. Maar Gregoor is daarin niet zo handig geweest, vindt hij achteraf ook zelf", stelt de voorzitter.

Bij de strafmaat heeft de aanklager van de KNVB rekening gehouden met het strafblad van Van Dijk, die vijf keer eerder een rode kaart ontving. Bovendien stond er nog een voorwaardelijke straf van een wedstrijd open.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen