Kesler: "Onrust is charme van het voetbal"

4 oktober 2006, 09:55

Sinds Ruud van Nistelrooy in Sportweek fel uithaalde naar Marco van Basten, is heel Nederland in rep en roer. Toen vervolgens ook Mark van Bommel nog eens bedankte voor Oranje, was het hek helemáál van de dam. Marco van Basten was voor velen de kop van jut, de eens zo onaantastbare bondscoach lag plotseling zwaar onder vuur. Dat is overdreven, vindt KNVB-directeur Henk Kesler. "Ik lig hier niet wakker van, een beetje reuring hoort er bij."

Volgens Kesler is de hele ophef uit zijn verband gerukt. "Ik zie slechts een klein steentje in de vijver", legt hij uit in het Algemeen Dagblad. "Er hebben twee spelers bedankt, daar ligt de KNVB niet wakker van. We moeten over tot de orde van de dag. Dat anderen zich hier enorm druk om maken, is de charme van het voetbal. Het hoort er bij dat er af en toe wat reuring ontstaat, daar moet je tegen kunnen."

Marco van Basten Henk Kesler

Marco van Basten Henk Kesler

De vermeende vriendjespolitiek die Van Basten zou bedrijven, het inmiddels beruchte 'ik-mag-jou-gehalte', is volgens Kesler niet iets om zich zorgen over te maken. De verhalen dat de oefenmeester louter Ajacieden de hand boven het hoofd zou houden, verwijst Kesler naar het rijk der fabelen. "Het selecteren van Romeo Castelen was één van de eerste verrassingen van Marco en Castelen is een Feyenoorder. Het zit niet in het karakter van Van Basten om aan vriendjespolitiek te doen. Dat Oranje een Ajax-clan zou zijn, is klinklare onzin."

Marco van Basten

Marco van Basten

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen